top of page

VILKÅR OG BETINGELSER

Geitanger Outlet sine kjøpsbetingelser til forbruker ved fjernsalg

Versjon 1; Gjeldende fra 1. juni  2020

Dette kjøpet er regulert av de nedenstående kjøpsbetingelser for forbrukerkjøp av varer på www.geitangeroutlet.no.

 

Partene

“Selger” er: Geitangeroutlet.no som er utviklet og eies av GEITANGER BYGG AS, BERGEN, org.nr.: 917258686, e-post: firmapost@geitangerbygg.no, og blir i det følgende benevnt “vi” eller “oss”.

“Kjøper” er: den person som er oppgitt som kjøper i bestillingen, og blir i det følgende benevnt “du”, “deg”, “din” eller “ditt”.

 

Leverings-, bestillings- og betalingsinformasjon

Geitangeroutlet.no er en nettbutikk med overskuddsvarer fra Geitanger Bygg AS. Overskuddsprodukter er ubrukte returvarer, feilbestillinger og restpartier som ikke har blitt solgt i butikken.

 

Kjøp hos geitangeroutlet.no

Avtalen er bindende for begge parter når varen er betalt og mottatt av geitangeroutlet.no. Ved kjøp mottar du en ordrebekreftelse, som sendes til  e-postadressen du oppga ved bestilling. Sjekk at ordrebekreftelsen stemmer overens med kjøpet ditt. Samsvarer den ikke, ta kontakt med oss på firmapost@geitangerbygg.no snarest mulig. Skulle hele, eller deler, av bestillingen din ikke kunne leveres vil du selvsagt ikke bli belastet for dette.

Geitangeroutlet.no inngår ikke avtaler med personer under 18 år. Geitangeroutlet.no reserverer seg retten til å nekte et kjøp. Eventuelle kjøp eller andre bedrageriforsøk blir politianmeldt. Geitangeroutlet.no tar forbehold om at de automatiske e-postene som skal sendes ut kan bli forsinket, eller levert til feil e-postadresse. Du må selv sørge for at ordrebekreftelser og andre viktige e-poster ikke havner i søppelposten din.

 

Vi gjør vårt aller beste for å ha korrekt informasjon, beskrivelse og priser på nettsiden vår. Om vi oppdager feil pris på et produkt du har kjøpt, kommer vi til å varsle deg så fort som mulig. Du kan da kansellere kjøpet. Dersom vi ikke kommer i kontakt med deg, vil bestillingen bli kansellert og beløpet refundert.

 

Forbehold

Bilder brukt på geitangeroutlet.no er illustrative og kan avvike fra varens faktiske utseende.

Vi tar forbehold om mellomsalg.

 

Henting av varer

Alle varer på geitangeroutlet.no må hentes hos Geitanger Bygg AS. Vi sender ikke.

Ved kjøp foretatt på geitangeroutlet.no får du en kvittering på e-post. Denne må fremvises ved henting. Før du tar varene med deg, må du selv undersøke varene og melde fra om synlige skader før du tar med deg varene fra lageret. 

 

Ikke hentet kjøpt vare

Har du ikke hentet varen innen 7 dager etter varslet hentedato og geitangeroutlet.no ikke oppnår kontakt med deg, må varehus frigjøre lagerplass og bestillingen kanselleres og varene legges tilbake på lager.

 

Angrerett

Kjøp på nett er ivaretatt gjennom Angrerettslovens bestemmelser som gir deg retten til å returnere en vare uten å oppgi noen grunn, selv om det ikke er noen mangel ved den og selv om den ikke er levert. Ved bruk av angreretten må geitangeroutlet.no varsles innen 14 dager fra varene og opplysninger om angreretten er mottatt (jf. angrerettloven § 21), og hele ordren returneres innen 30 dager etter levering (jf. angrerettloven § 25).

 

Informasjon om angrerett

Hvis du angrer på et kjøp hos oss, er det angrerettloven som gjelder. Vi ønsker at håndteringen skal være så enkel som mulig for begge parter. Ved angret kjøp har selger og kjøper noen forpliktelser som må følges innenfor angrerettlovens bestemmelser. Du får tilsendt informasjon om angrerettloven på e-post ved kjøp på geitangeroutlet.no. Vi anbefaler å vise god omsorg for varen og originalemballasjen hvis man ønsker å returnere varen trygt og sikkert tilbake.

 

Viktige utdrag fra angrerettloven

Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet (jf. angrerettloven § 1). 

 

Angreretten betinger at kunden bærer kostnadene selv (jf. angrerettloven § 8, punkt i). 

 

Angreretten gir geitangeroutlet.no rett til å belaste kunden om varene er påført verdireduksjon som følge av bruk utover det som er nødvendig for å fastslå varens art, egenskap og/eller funksjon (jf. angrerettloven § 25). Ved bestilling av varer på mål på nett godtar du at levering påbegynnes før 14 dagers angrerett går ut. Dette for at vi skal kunne levere varer bestilt på mål (i angrerettloven omtalt som tilvirkningskjøp) før 14 dagersfristen er utløpt. Velger du likevel å benytte deg av angreretten på varer bestilt på mål må du betale alle påløpte kostnader.

 

Det forplikter en aktiv handling fra deg på en slik måte at det ikke er noen tvil om at du benytter deg av angreretten din. Med en aktiv handling kan vi behandle saken på en rask og effektiv måte for begge parter, iht. angrerettloven (14 dagersfristen nevnt i angrerettloven § 11).

 

Bruk av angrerett

Angreretten meldes på e-post til firmapost@geitangerbygg.no. Tilbakebetaling skal finne sted innen fjorten dager etter at vi mottar produktet fra deg og vi krediterer betalingskortet du har betalt kjøpet med.

 

Retur og bytte

Inntil 14 dager etter kjøpsdato kan du returnere varer og få pengene tilbake mot gyldig kvittering. Kun ubrutte forpakninger og ubrukte varer tas i retur. Ved retur og bytte står du selv for returfrakten og er ansvarlig for skader som kan oppstå under transporten. Pakk varen inn i emballasjen du fikk den i.

 

Send oss en epost på firmapost@geitanger.no med ordre- og vare nummer du ønsker å returnere og bruke angreretten din på, innen 14 dager etter du har hentet varen. 

 

Ved godkjent retur får du pengene tilbake på det betalingskortet du brukte ved kjøpet, så snart vi har fått varene retur. 

 

Reklamasjon ved mangel

Geitangeroutlet.no selger overskuddsvarer. På produktsider skal det være beskrevet eventuelle feil eller mangler ved produktet. Dersom det foreligger en mangel ved varen som ikke var beskrevet på nettsiden, må du innen rimelig tid etter at du oppdaget den, sende e-post til firmapost@geitangerbygg.no slik at du etter omstendighetene kan få retting av feilen, omlevering, prisavslag, erstatning eller heve kjøpet. Du blir da bedt om å oppgi ditt ordre- eller transaksjonsnummer, hvilken vare det gjelder og hva som er feil med varen. Du kan også bli bedt om å levere bilder av skaden. Det er ditt ansvar å returnere den defekte varen. 

 

Du kan reklamere inntil tre måneder etter at du mottok varen, og inntil ett år dersom varen eller deler av den er ment å vare vesentlig lengre. En reklamasjon skal gjøres så snart som mulig etter at feil oppdages. Ved reklamasjon etter 3 måneder etter varen er mottatt må du kunne sannsynliggjøre at feilen var tilstede når du fikk varen. Reklamasjonsretten gjelder ikke feil forårsaket av normal slitasje, skader ved lagring samt andre feil som kan skyldes kunden. Alle reklamasjoner skal vurderes, og i noen tilfeller må reklamasjonen vurderes av leverandøren. Dersom ikke reklamasjonen kan håndteres på stedet vil du få en skriftlig bekreftelse på mottak av reklamasjon. Vi behandler reklamasjonen så snart som mulig og normalt innen 14 dager.

 

Risikoen for varen(e)

Risikoen for varer overgår til kjøper når angreretten, etter 14 dager fra mottakelsen, er utløpt. Er varen blitt skadet etter at kjøperen har fått den bevarer kunden angreretten om skaden ikke skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra kundens side. Vi anbefaler at du beholder originalemballasjen da varen ved en eventuell reklamasjon, eller ved skade, anbefales å leveres tilbake i original innpakning.

 

Betalingsvilkår

Alle priser oppgis inkludert merverdiavgift, og det er prisene på bestillingstidspunktet som gjelder. Geitangeroutlet.no tar forbehold om trykk- skrive- og systemfeil, og kontakter deg dersom kjøpet ditt må rettes som følge av feil pris. Du har da rett til å endre eller annullere kjøpet. Ved kjøp av varer som ikke er i standard forpakning (for eksempel trelast) er  inntil 10 % mer eller mindre enn bestilt kvantum å anse som levert i henhold til bestilling og du betaler for mengden du får med deg.
 

MVA på 25% inngår i alle priser. Det tilkommer ingen andre avgifter på kjøpet enn det som står opplyst i bestillingsbekreftelsen du mottar per e-post.

 

Du kan velge å betale med med Visa eller Mastercard.

 

Konfliktløsning

Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Du kan ta kontakt med Forbrukerrådet for å få bistand i en eventuell tvist med selger. Dersom minnelig løsning ikke oppnås etter megling i Forbrukerrådet, kan partene skriftlig begjære at Forbrukerrådet fremmer tvisten for Forbrukertvistutvalget. Geitangeroutlet.no følger vedtak i Forbrukertvistutvalget.

 

Lover og referanser

Forbrukerkjøp reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og e-handelsloven og finansloven og disse lovene gir forbruker ufravikelige rettigheter. For varekjøp på nett og telefon gjelder i tillegg angrerettsloven og e-handelsloven. Se www.lovdata.no for mer informasjon.

I våre kjøpsbetingelser refererer vi til følgende lover og vedtak:

Se lov av 19. juni 1969 nr. 66 om merverdiavgift § 16.

 

KONTAKT OSS

Epost: firmapost@geitangerbygg.no

 

Geitangeroutlet.no følger Forbrukerutvalgets avgjørelser ved en eventuell tvist.

Anker 1
bottom of page